A 10 leggyakoribb női szexképzelgés

 

   (Az alábbi cikk a Cosmopolitan magazinban jelent meg, ezért fogalmaz női szemszögből.)

   A szexszel kapcsolatos gondolatoktól megfájdul a hasikád, bizsereg a böröd, és benedvesedik a vaginád. Azok a nök, akik jó szeretönek tartják magukat, gyakrabban fantáziálnak. Akik egy jövöbeli szexuális élményre fantáziálással készülnek, azok könnyebben izgulnak fel és jobban is élvezik, amikor megtörténik. Csaknem mindannyian fantáziálunk maszturbálás közben, sokan szex közben is ezt teszik, különösen akkor, ha nehezen jutnak el az orgazmus küszöbére.

  A nök


   76,9 % álmodik szexuális álmot
       
71,8 % izgul fel pornóújságon, -videón
       
60 % beszél a partnerének a fantáziálásairól
       
33,6 % ki is próbálja

 

   1. Fantáziálás a valóságos partnerröl
   Ez mindkét nemre jellemzö - logikus okok miatt: igazi, elérhetö hús-vér, és gyakran jobban felizgat mint bárki más.

  2. Szex egy másik férfival

   Nöknél ez többnyire egy korábbi szeretö. Vannak, akik hütlennek vagy bünösnek érzik magukat, ha a múltjuk egyik különösen forró eseményét újraélik: ne tegyék! Ez normális. Felmérések szerint a nök általában nem ahhoz mennek hozzá, akivel a legszenvedélyesebb szexuális viszonyban voltak (a legtöbben biztonságra törekednek, beérik a többé-kevésbé megfelelövel). Vagyis hiába imádod a jelenlegi barátodat, könnyen megeshet, hogy egy régebbi jobban fel tudott izgatni. Ha egy új férfiról fantáziálsz, akkor a régi jó "az kell, ami nem lehet a tiéd" szindróma forog fenn. Az erkölcsök és az olyan kellemetlen dolgok, mint az AIDS, sajnos megakadályoznak benne, hogy mindenkivel lefeküdj, akivel csak szeretnél. De az állandó partner nem jelenti azt, hogy minden más vonzó férfiról le kellene mondanod, ezért, így vagy úgy, de téged is foglalkoztatnak a "hütlen" érzések. A legbiztonságosabb megoldás a saját kimeríthetetlenül termékeny képzeleted. A társaságod közismert bikájával szeretkezel (nagydíjas pénisze van); üde fiúkákkal (akik nagy kan hírében állnak, legalább egy testrészük jó kemény, és mivel te vagy a tapasztaltabb, kényedre-kedvedre dirigálhatod öket); valamint hírességekkel. A valóságban a híres emberek egyáltalán nem olyanok, mint amilyennek a PR-juk bemutatja öket, mindazonáltal sokkal érdekesebbnek tünnek, mint egy átlagember. Ehhez jön még, hogy milyen híres leszel, ha megkapod öket: megjelenni egy hollywoodi csödör oldalán hatásos magabiztosság-fokozó szer, ráadásul vonzeröd fényes bizonyítéka.

   3. Szex egy növel

   A lányok gyakrabban fantáziálnak azonos nemüekröl, mint a férfiak, valószínüleg azért, mert ez elfogadottabb. És sokkal kevésbé félnek, hogy ettöl melegek volnának. A fantáziálásban szereplö nö általában ismeretlen, de mindig pontosan tudja, mit kell tennie, mert ugyanaz van neki, ami neked.

  4. Ki kéne próbálni valami vadi újat

   Itt ismét müködésbe lép a "rendes lány ilyet nem csinál" félelmetes effektusa. Sok nö rendkívül kísérletezö kedvü és gondolatgazdag a fantáziálásában, ám partnerüknek már kevesebben vallják be a "furcsaságok" iránti vágyukat, félve az elítélö véleménytöl. A fejben lejátszott jelenetek majdnem olyan jók, mint az igaziak. Egészséges, szabad szellemü nök számára a fantáziálás egyfajta föpróba, mely után még sokkal hevesebben várják a valóságos élményt. Ebbe a fantáziálás típusba tartozik a szemérmetlen édes hármas, az "orgia stílusú" csoportos szex és a kukkolás. Népszerü álom a nyilvános helyen lebonyolított szeretkezés is: nemcsak a kedvesünket izgatjuk fel vele, hanem saját exhibicionizmusunk is kielégül.

   5. Orális szex - ö adja, te kapod

   A nöi orgazmus elérésének ez a leggyorsabb, leghatásosabb (és néha az egyetlen) módja: ezért hát nem meglepö, hogy nagyon is jelen van fantáziavilágodban. Álmaid pasija nemcsak hogy szeret téged orálisan kielégíteni, hanem annyira lelkes, hogy tulajdonképpen a legszívesebben bemászna, és napokig bent maradna. Szívdöglesztö, magas, izmos és szexuális vágyaid rabszolgája. Megparancsolhatod neki, hogy amikor csak kívánod, elégítsen ki orálisan (órákon át), de ugyanö meg is vacsoráztat, mesés masszázst ad, elmosogat, és még az ágyat is megveti.
 
  6. Romantikus szexfantáziálás

   A legtöbb nö kész bevallani - alighanem, mert ez a "legelfogadhatóbb" változat. Valamiért nöiesebbnek tünik ezt mondani: "arról álmodozom, hogy napnyugtakor trópusi tengerparton szeretkezem", mint azt, hogy "egy rendör orálisan kielégít". A romantikus fantáziálások érzelemi töltetüek, többnyire olyanok, mint egy olsó ponyva: utadba akad egy csodás pasi, aki nem képes egyetlen nöt szeretni, elbüvölöd szépségeddel, céltudatosságoddal, és a végén fölfal a holdfényes tengerparton. Én személy szerint egyetlenegy nöt sem ismerek, akinek romantikus fantáziái volnának, de szexológusok állítják, hogy a legtöbb "normális" nönek van (emiatt kénytelen vagyok feltételezni, hogy minden barátnöm eltér a normálistól).

  7. Muszáj csinálnod, bár nem akarod -
        magyarán "megeröszakolnak"

   Gyakran fantáziálnak a nök a "biztonságos" megeröszakolásról, ám ez fényévekre van a valóságtól, még annak nevezni is csacsiságnak tünik. A fejben történö "megeröszakolás" szenvedélyes és heves, de ritkán kegyetlen vagy fájdalmas, s gyökeresen különbözik a való életben sajnos elöforduló brutális büntényektöl. Már megint a "jó kislány" tünetröl van szó: téged semmi felelösség nem terhel, hiszen álmaid férfija legyöz, te meg csak hagyod magad tologatni, mint bábut a szex-sakktáblán. A spektrum túlsó végén helyezkednek el azok a fantáziálások, melyekben te kényszeríted öt szeretkezésre, gyakran olyan férfiterepeken, mint egy bírósági tárgyalóterem vagy egy üzleti tárgyalás. Ezek a fantáziálások azért vonzóak, mert fizikai fölényed tudatában lépsz fel bennük, aminek a valóságban rendszerint az ellenkezöje az igaz.

   8. Megörjited a férfit

   Ha te olyan ragyogó / szexi / hosszú combú / lenyügözö nö vagy, hogy a férfi nem bír magával, megint csak feloldozva érezheted magad a felelösség alól. Olyan nök kedvenc fantáziálása ez, akiknek még mindig "engedélyre" van szükségük ahhoz, hogy elengedjék magukat. De a legtöbbünk számára kellemes ábránd, hiszen ki ne akarna olyan gyönyörü lenni, hogy a lába elött fetrengjenek a férfiak?

  9. A Nagy Prostituált

   Ez ismét olyan nök közkedvelt fantáziálása, akiknek nemiségét a valóságban gátlások bénítják. A fantáziaképekben álcázva élik ki igazi szexuális énjüket, miszerint pénzért csinálják. Miröl van itt szó? Kötelezettségektöl mentes szexvásárról, mely nagyszerü lehetöséget teremt elönyös tulajdonságaid fitogtatására. Ha a férfiak fizetnek kegyeidért, azt bizonyítják, hogy vonzó vagy: van valamid, amit annyira akarnak, hogy pénzt adnak érte. (Ennek a képzeletjátéknak megint csak semmi köze a prostitúció tényleges, emberi méltóságot sértö intézményéhez.) A sztriptíz ugyanennek a vágyálomnak egy gyakoribb változata: annyira felizgatja öket a tested, hogy mint szédült legyek keringenek körülötted, és te kegyetlenül kínzod öket.

  10. Szeretkezés egy idegennel

   A valóságban az efféle szex elég rosszul szokott elsülni. A fantáziánkban viszont rettentö kielégítö. Nem zavarják meg egy valóságos viszony (gyakran unalmas) gyakorlati szükségletei - szex a szexért, s jutalma a tiszta, zavartalan élvezet. Az idegenen kiélheted minden gonoszságodat, hiszen soha többé nem fogod látni, söt, még csak azt sem tudja, hogy ki vagy (és nem terjeszthet rólad mocskos pletykákat). Még inkább felcsigáz, ha egy "arc nélküli" férfival szeretkezel. Hátulról közelít meg, inkább érzed, semmint látod, és a tekintetek találkozásának meghittsége nélkül élvezheted a szexet.

 

A nők orgazmusának típusai, jellemzői

A nők szexuális kielégülésének sokkal komplexebb feltételei vannak, mint a férfiakénak. Ezzel minden férfinak tisztában kell lennie!

A nőknél sokkal nagyobb szerepe van a kielégülés elérésében: a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Legfontosabb, hogy hangulatilag, érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre, a kölcsönös érzelmi ráhangolódásra. Át tudják magukat adni a gyönyörszerzés és érzéki átadás hangulatának.
 
Egyik nő és másik nő között sokkal nagyobb eltérések vannak a szexuális reagálás létrejöttében és az orgazmus feltételeiben, jellemzőiben, mint egyik férfi és másik férfi kielégülési jellemzői között.
 
Azt szokták mondani, hogy férfiak izgalomba kerüléséhez leginkább látvány (vizuális) ingerek kellenek, míg nőknél fontosabb a bőrkontaktus, simogatás, azaz a "taktilis" ingerek. A férfiaknál ezek hatására bekövetkezhet a merevedés, nőknél a hüvelykörnyéki nedvesedés, a lubrikáció. A hüvelybejárat környéki mirigyek, a Bartholin-mirigyek termelik azt a váladékot, mellyel a szeméremrés és a hüvely is sikamlóssá válhat. Van olyan nő, akinek a nedvesedéshez, elég a vizuális inger, vagy fantázia is. Akik, eddig a szintig sem jutnak el, semmilyen módon, azokat hagyományos szóval frigideknek szokták nevezni. A többieknél csak orgazmuszavarról beszélhetünk.
 
Anatómiailag (az embrionális fejlődést is tekintetbe véve) a férfi hímvesszőjének, a nő csiklója felel meg, mely a szeméremrés felső részében, a nagyajkak találkozásánál található. Bőrredők szegélyezik, és kis "fitymája" is van, amiből izgalmi hatásra előbújik. Itt található a legtöbb olyan idegvégződés, amely a szexuális izgalom fokozásában, végül az orgazmus előidézésében szerepet játszik. Ezzel magyarázható, hogy a nők többségénél, 60-70 %-ánál elsődlegesen csiklóorgazmusról beszélhetünk. (A csikló más néven klitorisz.) A nők nagyobbik része a csikló simogatásával, dörzsölésével, vagy nyelvvel történő ingerlésével, szopásával jut el legkönnyebben az orgazmushoz.
 
A hüvely izgalmi beidegzettsége szegényesebb. A hüvely felső kétharmad részén relatív ritkák azok az idegvégződések, melyek izgalmat keltenek, vagy szerepet játszanak az orgazmus elérésében. Kivétel lehet a hüvelybe torkolló méhnyak, melynek érintése valamelyik nőben igen izgalmas érzést kelt, van akinél fájdalmas.
 
A hüvely bejárati és alsó harmad része azonban szexuálisan érzékeny. (Ebből, pl. az is következik, hogy a hímvessző hosszúságának alig van jelentősége közösülésnél.) Itt helyezkedik el a hüvely elülső-felső falán, a bejárattól kb. 3-6 cm-re az úgynevezett G folt, vagy G pont (G spot, angolul). Egy borsónyi nagyságú terület a hüvely felszínén, mely nem csak súrlódásra, dörzsölésre érzékeny, hanem nyomásra is fokozhatja a szexuális izgalmat. A kutatások szerint, azoknak a nőknél, akiknek elsődlegesen hüvelyi orgazmusa van, ennek, a G foltnak kitüntetett szerepe van. A nők kb. 30-50 %-nak lehet elsődlegesen hüvelyi orgazmusa. Azonban az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a nők egy jelentős részénél nem sikerült bizonyítani a G folt létezését.
 
Tehát a női orgazmus másik fő típusa a hüvelyi orgazmus, pl. csak közösülés közben, a csikló ingerlését abbahagyva az előjáték során.
 
A nők kb. 20-30%-a azonban mindkét fajta orgazmusra képes, sőt ezek egy része nem tudja megkülönböztetni, hogy csikló vagy hüvelyi ingerlés következtében következett-e be az orgazmusa. (Itt a %-okban átfedés van, azért nem jön ki a 100%)
 
A legszomorúbb az, hogy a nők 11-13 % -a, azaz, több mint minden 10. nő, sehogyan sem képes felnőttkorára orgazmusig eljutni! Ha belegondolunk, ez nagyon elszomorító arány.
 
(A férfiaknál, ez is egyszerűbb, mert a serdüléssel, az első spontán, vagy maszturbációs ejakulációval eljutnak az orgazmushoz.)
 
Azonban ezeknek a nőknek is azt mondhatom, hogy a női orgazmus megtanulható, megfelelő ingerek, érzelmi partner segítségével!
 
A csikló orgazmust és a hüvelyi orgazmust is átélő nők a következő képpen írják le a kettő közötti különbséget:
 
A csikló orgazmus erőteljesebb, élesebb, rövidebb ideig tart, de intenzívebb kielégülést okoz.
 
A hüvelyi orgazmus, mélyebb, szétáradóbb, könnyebben ismételhető.
 
Úgy gondolom, hogy bármely eredetű női kielégülés egyenértékű, normális. Sőt, a szexuális kultúra része, hogy a férfi partner több helyzetben, többféle ingerléssel, ki tudja elégíteni partnerét. Ezek fejleszthetőek szakember segítségével, szexuálterápiában, párterápiában.

 

Amire a Nők vágynak, és amire nem


Túlzás lenne azt állítani, hogy itt képesek leszünk ismertetni a nők konkrét igényeit. Évszázadok során élettani, kulturális, szociális, történelmi tényezők sokasága szövődött köréjük, és ezzel az elvárásokat is hihetetlen bonyolult szempontok határozzák meg. Egyébként ami egyesekre igaz, nem alkalmazható okvetlenül másra. Ehhez az egyénenkénti különbözőséghez hozzá kell tenni még a kulturális különbözőségeket, a földrajzi tényezőket és a kort (ami húsz éve igaz volt, lehet, hogy ma már nem az).

Mégis ki lehet mutatni bizonyos állandó elvárásokat: ezekről felmérésekből, beszélgetésekből, valamit pácienseinkkel való napi kapcsolattartásunk érvén értesültünk. Önöket is beavatjuk ezekbe, de az innen származó ismereteket csak elővigyázatosan tanácsos alkalmazni. Ötleteket adhatnak azoknak, akik úgy érzik, hogy semmit sem tudnak a másik nemről, azonban a témában tájékozottak nem sok újat fognak megtudni.

Általában a nők nagyfokú figyelmességre tartanak igényt, valamint rendkívüli módon gyengédségre vágynak.

A férfitól elvárják, hogy meghallgassa őket, akár komoly, akár csip-csup dolgokról van szó. Ha közömbös neki, ami a nővel történik, ha visszahúzódik magányos szigetére, és semmilyen figyelmet nem szentel párja hétköznapi gondjainak, akkor a nőben kialakul egy értékvesztés és elhagyottnak, fölöslegesnek, szinte nem létezőnek fogja érezni magát.

Ha viszont odafigyel a férfi arra az ezeregy dologra, a mi párja életének savát-borsát jelenti, akkor úgy érzi, hogy értékelik és szeretik őt. Bizakodóvá válik, és kibontakozik.

A gyengédség iránti vágy része ezeknek a mosolyt keltő, de mégis szükséges kliséknek.

A nők rendkívül érzékenyek az apró gesztusokra, amelyekkel a férfi kifejezi gyengédségét. Sokszor ezek még fontosabbak, mint a kihangsúlyozott testi vagy szexuális kapcsolatok. A gyengédség és figyelmesség megismételt jelzései, még ha férfiszemmel fölöslegesnek is tűnnek, rendkívüli fontosak a házaspár lelki egyensúlyához.

Sok esetben a nők hiányolják a férjükkel való kommunikációt. Márpedig azt szeretnék, ha megszólalnának s elmesélnék nekik azt, ami bántja őket és a lelküket nyomja. A nő sokat szenved, amikor érzi, hogy a társa gondterhelt, feszült, és ahelyett hogy a problémáját feltárná, magába zárkózik. A párbeszéd hiánya idővel veszélybe sodorhatja a pár kapcsolatát.

Az utolsó, állandóan visszatérő női elvárás: bizonyos rendkívüli körülmények között, ha például a nő vagy valamelyik gyerek megbetegszik, a nő igényli a férfi maximális támogatását. Még akkor is, ha az élet bizonyos területeit az anyai kompetencia alá sorolják (a gyerekek egészségével, oktatásával kapcsolatos teendő), a nő érezni akarja, hogy társa is kiveszi a részét belőle. Márpedig a felmérések során a nők gyakran hangot adnak csalódottságuknak, amikor a férfiak gyarlóságára, vagyis az eseményekkel szembeni bizonyos fokú gyáva viselkedésükre emlékeztetik őket. Az aggodalmaskodó nők okvetlenül megnyugtatásra szorulnak és szükségük van a segítségre.

Amit minden nő szeretne a férfiak tudomására hozni, anélkül, hogy ki kellene mondaniuk

Amit szeretnek

A szeretkezés előtti "előkészületeket".
Az udvariasságot mindig értékelik.
A gyengéd kifejezéseket, a szeretet jelképeit (pl. virágok, apró, szimbolikus ajándékok).
Kellemes környezetet (például vacsora kettesben)
Beszélgetni szeretkezés után.
Gondosan ápolt külsőt.
Kiváltságosnak érezni magát.
Felelősségérzetet (fogamzásgátlás, nemi úton terjedő betegségek kivédése).

Amit nagyon nem kedvelnek

A túl hevesen kifejezett vágyat.
Az előjáték nélküli sietséget.
Erőltetett szexuális érintkezést, amit elutasítanak.
A túlzott és kizárólagos csiklóingerlést.
Az emlők durva simogatását.
Ha szeretkezés után a férfi azonnal elalszik.
Ha nem figyelnek rá.
A jelenlétében más nők kifejezett szemügyre vételét.Oldalmenü
Naptár